LIPINJECTIE MET HYALURONZUUR OF FILLER | Plastische chirurgie Corpus Plus

LIPINJECTIE MET HYALURONZUUR OF FILLER

Lippen kunnen zowel voller als dunner gemaakt worden door lipinjectie met hyaluronzuur of filler. De bovenlip kan korter gemaakt worden. De rimpels op boven en onderlip kunnen minder zichtbaar gemaakt worden.


Er zijn er meerdere manieren om de volheid, de vorm, en het volume van de lippen te verbeteren door lipinjectie, zowel op korte als op lange termijn.


Deze behandeling omvat het toedienen van een filler, om de vorm en volheid van de lippen te verbeteren. De resultaten houden over het algemeen zes tot twaalf maanden aan en er zijn meerdere fillers beschikbaar. 


  • Hyaluronzuur wordt als de veiligste lipinjectie beschouwd, omdat het bestaat uit een substantie die zich al in het lichaam bevindt. Het ouder worden van de huid, waardoor rimpels gevormd worden, heeft dan ook te maken met een tekort aan hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt van nature door het lichaam geproduceerd en wordt al 15 jaar gebruikt in de esthetische geneeskunde. Hyaluronzuur wordt geproduceerd door de huidcellen. Deze stof is een essentieel element in de basissubstantie van de huid en werkt als steunweefsel. Maar het zuur heeft ook een hygroscopisch vermogen, dat wil zeggen dat het vocht ophoudt en de huid zo helpt hydrateren. Het is een van de doeltreffendste behandelingen tegen veroudering die we momenteel hebben.
  • Collageen is een van de meest gebruikte fillers.
  • Injectie van eigen vet. Deze procedure omvat het overbrengen van het eigen vet, dat ergens anders uit het lichaam gehaald wordt, naar de lippen middels liposuctie. 

Te dikke lippen


Dikke lippen worden dunner gemaakt door in het lippenrood een wigvormig segment weg te nemen. Het gebeurt aan de binnenkant van de lip zodat het litteken niet opvalt. Dit kan onder plaatselijke verdoving en ambulant. De hechtingen zijn verteerbaar waardoor men geen hechtingen moet laten verwijderen.


Te dunne lippen/Lipvergroting


Verschillende technieken kunnen voor dikkere lippen zorgen.

Er zijn permanente oplossingen (vetweefseltransplantatie en Permalip) en tijdelijke (Hyaluronzuur).


1. PermaLip implant: een permanente oplossing


Uit zachte silicone rubber gemaakt implantaat dat voor permanent voor het nodige volume zorgt zonder storend te zijn.

Er wordt een kleine tunnel gemaakt tussen huid en spier waarlangs de prothese geschoven wordt. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving en op ambulante wijze. Het implantaat kan snel en op eenvoudige wijze verwijderd worden mocht de patient dit om welke reden dan ook wensen.

Hier wordt uitgelegd hoe de ingreep gebeurt:
De techniek die wij gebruiken is beter omdat we aangepaste instrumenten hiervoor hebben.


Op deze site kan U een aantal resultaten zien


2. Injectie van eigen vet: permanente oplossing

Hoe: oogsten van vetweefsel en transplantatie in het weefsel onder de huid van de lippen.
Voordeel: eenvoudig en snel, geen hospitalisatie.
Nadeel: moet soms herhaald worden al naar gelang het vetweefsel ingroeit of niet.


3. Injectie met Hyaluronzuur


Tijdelijke opvulling met een dik vloeibare Hyaluronzuur die een 4-6 maanden blijft.


Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, deze wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden, het komt ook voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel.


Onder geen enkel beding kan vloeibare silicone ingespoten worden, daar dit op termijn zware ontstekingen kan veroorzaken.


Lange bovenlip


Een lange bovenlip is soms het gevolg van veroudering, soms een anatomisch gegeven. De lip korter maken op de grens tussen lippenrood en lippenwit, ook kan een segment huid onder de neus worden weggenomen.


Plaatselijke verdoving en ambulante behandeling.


Rimpels boven en onderlip


Een zeer veel voorkomende klacht bij patienten boven 40 jaar en bij rokers. De oplossing is vrij eenvoudig: het afschaven van de opperhuid, zodat de lederhuid opnieuw een vlakker uitzicht krijgt, met sterke vervaging van de rimpels.