GESCHEURDE OORLEL | Plastische chirurgie Corpus Plus

GESCHEURDE OORLEL

Oorlellen kunnen te lang of te groot zijn, uitgescheurd of uitgerekt. Een gescheurde oorlel komt dikwijls voor wanneer een oorbel is blijven haken bij het uittrekken van een trui of ander kledingstuk. Het dragen van te zware oorbellen kan ook leiden tot doorscheuren van de oorlel. Het is altijd beter om je oorlellen niet al te zeer te belasten, zeker als je gaatjes hebt. Kies daarom lichtgewicht oorbellen van goede kwaliteit.

Daarnaast kan het zijn dat uw oorlellen uitgerekt zijn door het dragen van "stretchers" en u deze niet langer meer wenst te dragen. Stretchen of oprekken is een bezigheid die al eeuwen voorkomt bij verschillende culturen. Het meest bekend zijn waarschijnlijk opgerekte oorlellen. 

Steeds meer jongeren willen een stretcher, hiervoor laten ze de gaatjes in hun oren steeds verder oprekken. Met de toenemende populariteit aan dit type piercing stijgt echter ook de vraag naar plastische chirurgie van de oorlellen. 

Als je jouw piercing te snel hebt opgerekt, loop je het risico op een gescheurde oorlel. Je kunt dan geen oorbellen meer dragen en bovendien is zo’n gespleten oorlel niet zo mooi. Gelukkig is dat met een kleine ingreep prima te verhelpen. 

Een oorlelcorrectie is een eenvoudige ingreep die dit probleem kan verhelpen. Een oorlel geneest zeer mooi, zonder zichtbaar litteken.

Bij een gescheurde oorlel is de behandeling vooral gericht op het hechten van de kapotte oorlel.

Als het mogelijk is zal er op een zo onzichtbaar mogelijke plaats gehecht worden, bijvoorbeeld onderaan de oorlel of aan de rand van de oorlel.

Een chirurgische ingreep aan de oorlel kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en geneest binnen de 10 dagen.

In de te behandelen gescheurde oorlel(len) zal een verdovingsvloeistof geïnjecteerd worden. 

De chirurgische ingreep bestaat erin de huid weg te snijden van de scheurvlakken en het oorlelletje opnieuw met elkaar te hechten. De uiteinden worden aan elkaar gehecht met fijne hechtingen. Soms wordt een kleine Z-plastie doorgevoerd om te vermijden dat het litteken het oorlelletje door contractie insnoert.

Deze kleine chirurgische ingreep is vrijwel pijnloos en gebeurt dus onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling beschermt een hechtpleister de wondjes van de behandeling. Ook een goede bescherming tegen zonlicht is belangrijk omdat UV-straling ervoor kan zorgen dat littekens rood worden of donker verkleuren. 

Na deze kleine operatie kunt u meteen weer naar huis.

Net als elke chirurgische ingreep is er bij een oorleloperatie een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding of een infectie. Gescheude oorlel